Wat is newborn fotografieWAT IS NEWBORNFOTOGRAFIE?

Newborn fotografie is een speciale vorm van fotografie die zich richt op het vastleggen van de schoonheid van een pasgeboren baby in de eerste paar weken en maanden van zijn leven. Deze vorm van fotografie is werkelijk uniek en vereist dat een fotograaf speciale aandacht besteedt aan veiligheid en comfort.

Pasgeborenen vereisen voorzichtigheid en grote zorg. Fotografen moeten ook weten hoe ze een pasgeborene op de juiste manier moeten poseren. Ook moeten ze weten hoe ze rekwisieten, accessoires en verlichting moeten gebruiken om mooie en gedenkwaardige foto’s te maken. Bij het plannen van een newbornfotografiesessie is het belangrijk om een fotograaf te kiezen die ervaring heeft met newbornfotografie. Een fotograaf moet bekend zijn met de beste poses en technieken voor het fotograferen van pasgeborenen, evenals de veiligheidsprotocollen. Het is ook essentieel dat de fotograaf geduldig is en begrip heeft voor de behoeften van een pasgeboren baby en zijn ouders.

Wat betaal je voor een newborn fotoshootPASGEBOREN BABY’S

Een newborn fotoshoot vindt meestal plaats in de eerste paar weken van het leven van een baby. Dit komt omdat baby’s op dit moment meer geneigd zijn te slapen en gemakkelijker te poseren. De meeste newbornfotografen raden ook aan om de sessie bij de fotograaf in studio te laten plaatsvinden, omdat dit de meest comfortabele omgeving is voor zowel de baby als de ouders én de fotograaf al zijn rekwisieten en accessoires kan gebruiken om mooie foto’s te kunnen maken.

Als het om rekwisieten en accessoires gaat, zijn de mogelijkheden eindeloos. Veel fotografen gebruiken dekens, mutsen, hoeden, hoofdbanden en zelfs knuffels om unieke en mooie foto’s te maken. Het is belangrijk dat de fotograaf rekening houdt met de huidskleur en tint van de baby bij het kiezen van rekwisieten en achtergronden.

Verlichting is ook een belangrijke factor bij newbornfotografie. Kunstmatig licht is vaak de beste keuze voor newbornfotografie, omdat ze daarmee volledige controle hebben om een zachte en dromerige look te creëren. Fotografen moeten ook weten hoe ze daglicht kunnen gebruiken om meer dramatische foto’s te maken.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat newbornfotografie een investering is. Het is een kans om de speciale momenten van de eerste dagen en weken van je baby op aarde vast te leggen. Newbornfotografie is een kunstvorm die vaardigheid, geduld en een creatief oog vereist. Het kan een geweldige manier zijn om de vluchtige momenten van het leven van je baby te bewaren en te delen met toekomstige generaties.

OVER ANKE GEURTS

Anke Geurts is een zeer gepassioneerde fotografe die bekend staat om haar verbluffende foto’s van baby’s en het moederschap. Ze is al meer dan 15 jaar bekend van vooral haar zwangerschaps- en newbornfotografie, vaak met baby’s in unieke en creatieve poses.

Studio locatie

Straat: Sint Servatiusweg 67
Postcode: 6227TR
Locatie: Maastricht
Telefoon: +31624234530
E-mail: info@ankegeurts.nl

Volg mij op social media:

 

Hallo daar

Mijn naam is Anke Geurts. Maar dat wist je waarschijnlijk al. Dat ik foto’s maak wist je waarschijnlijk ook al. Anders was je niet op deze website terecht gekomen. Toch? Wat je misschien niet wist is dat fotografie behalve mijn beroep ook mijn hobby is.

Meer over Anke >

Lees hier de Privacyverklaring en cookiebeleid